Popisná analýza přeměn uskutečněných v České republice - Dvořáková, Kristýna; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tématem diplomové práce je analýza přeměn obchodních korporací uskutečněných v České republice v roce 2014 a 2015. Diplomová práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola vymezuje a charakterizuje pojem přeměn a jejich právní vývoj v České republice. Vymezuje přeměny na fúze, rozdělení, převod jmění na společníka, změnu právní formy a přeshraniční přemístění sídla. Druhá kapitola se týká vymezení jednotlivých fází procesu přeměny a jejich účetních souvislostí. Obsahuje vymezení informací ohledně projektu přeměny, rozhodného dne, ocenění jmění, účetní závěrky či auditu. Třetí kapitola obsahuje popis postupu nezbytný k provedení analýzy. Jedná se o výběr a zpracování vzorku, jeho úpravu či zvolení kritérií. Čtvrtá kapitola obsahuje výsledky provedené analýzy uskutečněných transakcí a vyvození závěrů. Tato kapitola je nejdůležitější kapitolou diplomové práce.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses