Ocenění společnosti ROSSMANN,spol.s r.o. - Pelevaniuc, Elena (2022)
Předkládaná diplomová práce je věnovaná ocenění obchodního závodu ROSSMANN, spol. s r.o. působícího v oboru prodeje kosmetických a toaletních výrobků. Cílem práce je nalezení tržní hodnoty společnosti k 31.12.2019. První část obsahuje představení oceňované společnosti a její činnosti. Dále na ni navazují kapitoly strategické a finanční analýzy, které zkoumají konkurenční pozici společnosti, její vnější a vnitřní potenciál a finanční zdraví. Čtvrtá kapitola je věnována prognóze generátorů hodnoty, pomocí kterých je sestaven finanční plán. Poslední kapitola se zabývá samotným oceněním, a to pomocí dvou metod: metody DCF entity a metody tržního porovnání. Na závěr je na základě všech výsledků určen finální interval ocenění.