Ocenění společnosti ROSSMANN,spol.s r.o. - Pelevaniuc, Elena; Rýdlová, Barbora, 1976-; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Předkládaná diplomová práce je věnovaná ocenění obchodního závodu ROSSMANN, spol. s r.o. působícího v oboru prodeje kosmetických a toaletních výrobků. Cílem práce je nalezení tržní hodnoty společnosti k 31.12.2019. První část obsahuje představení oceňované společnosti a její činnosti. Dále na ni navazují kapitoly strategické a finanční analýzy, které zkoumají konkurenční pozici společnosti, její vnější a vnitřní potenciál a finanční zdraví. Čtvrtá kapitola je věnována prognóze generátorů hodnoty, pomocí kterých je sestaven finanční plán. Poslední kapitola se zabývá samotným oceněním, a to pomocí dvou metod: metody DCF entity a metody tržního porovnání. Na závěr je na základě všech výsledků určen finální interval ocenění.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses