Strategická analýza společnosti OLMA a.s. - Potapenkova, Kristina (2022)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti OLMA, a.s., a v rámci této analýzy navrhnout optimální doporučení pro stávající strategii podniku. Tato bakalářská práce má dvě části. Teoretická část zahrnuje vysvětlení základních pojmů, klíčových metod a postupů. Na začátku praktické části je uveden profil samotného podniku OLMA, a.s. Následuje strategická analýza metodami, které byly popsány v teoretické části. Její součásti jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, analýza vnitřních zdrojů pomocí metody VRIO. Na konci práce jsou na základě SWOT analýzy představena konkrétní strategická doporučení pro budoucí rozvoj podniku.