Strategická analýza společnosti OLMA a.s. - Potapenkova, Kristina; Heřman, Jan; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti OLMA, a.s., a v rámci této analýzy navrhnout optimální doporučení pro stávající strategii podniku. Tato bakalářská práce má dvě části. Teoretická část zahrnuje vysvětlení základních pojmů, klíčových metod a postupů. Na začátku praktické části je uveden profil samotného podniku OLMA, a.s. Následuje strategická analýza metodami, které byly popsány v teoretické části. Její součásti jsou PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, analýza vnitřních zdrojů pomocí metody VRIO. Na konci práce jsou na základě SWOT analýzy představena konkrétní strategická doporučení pro budoucí rozvoj podniku.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses