Dopad pandemie COVID-19 na hodnotu retailových nemovitostí - Hrnčárková, Kristýna (2022)
Cílem této práce je vyčíslit dopady pandemie COVID-19 na hodnotu retailových nemovitostí, a to prostřednictvím modelování a diskontování očekávaných budoucích peněžních toků obchodního centra Westfield Chodov. První část práce se zabývá trhem komerčních nemovitostí obecně, oceňováním a metodou výnosové hodnoty. Následuje analýza trhu a popis vládních restrikcí a dostupných dotačních programů. Poté je charakterizována zkoumaná nemovitost a dochází k vyčíslení jejích diskontovaných peněžních toků, výstupní hodnoty a celkové hodnoty, včetně výše dopadů pandemie COVID-19 v absolutním i relativním vyjádření.