Využití nástrojů Business Intelligence pro podporu manažerského účetnictví ve vybraném podniku - Isaeva, Anastasia (2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh systému plánování a strategického řízení ve vybraném malém podniku a tvorbu návazného reportingu prostřednictvím nástroje Business Intelligence. V teoretické části jsou shrnuty základní teoretické poznatky z oblastí manažerských informačních systémů a manažerského účetnictví se zaměřením na plány, rozpočty a systém měření a řízení výkonnosti podniku Balanced Scorecard. V praktické části jsou pro vybraný podnik definovány strategické cíle a měřítka Balanced Scorecard, zároveň je navržen systém podnikových rozpočtů. Takto vzniklé výstupy jsou následně implementovány v prostředí aplikace Power BI.