Využití nástrojů Business Intelligence pro podporu manažerského účetnictví ve vybraném podniku - Isaeva, Anastasia; Šoljaková, Libuše; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh systému plánování a strategického řízení ve vybraném malém podniku a tvorbu návazného reportingu prostřednictvím nástroje Business Intelligence. V teoretické části jsou shrnuty základní teoretické poznatky z oblastí manažerských informačních systémů a manažerského účetnictví se zaměřením na plány, rozpočty a systém měření a řízení výkonnosti podniku Balanced Scorecard. V praktické části jsou pro vybraný podnik definovány strategické cíle a měřítka Balanced Scorecard, zároveň je navržen systém podnikových rozpočtů. Takto vzniklé výstupy jsou následně implementovány v prostředí aplikace Power BI.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses