Zhodnocení vlivu územního plánování na ceny nemovitostí v Olomouci v roce 2021 - Pospíšilová, Petra; Lukavec, Martin, 1980-; Černá Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit vliv územního plánování na nabídkové ceny nemovitostí ve městě Olomouc za rok 2021 pro jednotlivá funkční využití. Vliv je pojat jako přítomnost statisticky významného cenového pokřivení. Teoretická část je věnována literární rešerši teoretických a empirických výzkumů zabývajících se dopady územního plánování. Analytická část se věnuje analýze vlivu územního plánování na ceny nemovitostí ve městě Olomouc. Je provedena hédonická regrese, která potvrzuje, že územní plán města Olomouce má statisticky významný vliv na ceny nemovitostí.
Vedoucí práce: Martin Lukavec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses