Ocenění obchodního závodu ČEZ a.s. - Tolstikhin, Mikhail (2022)
Tato práce věnovaná ocenění společnosti ČEZ a.s. a stanovení její tržní hodnoty k 31.12.2020. Diplomová práce rozdělená na sedm častí. Úvod a první kapitola práce obsahuje základní informace o předmětu oceňovaní, účelu oceňování a datum ocenění. Druhá a třetí část práce obsahují strategickou analýzu a finanční analýzu společnosti, jejíchž výsledky jsou nutné pro plánování budoucího vývoje společnosti. Další část je prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu společnosti pro budoucnost. Šestá část obsahuje ocenění společnosti metodou DCF Entity a metodou tržního porovnání. Sedmá část představuje souhrn výsledků ocenění.