Ocenění obchodního závodu ČEZ a.s. - Tolstikhin, Mikhail; Pláničková, Markéta; Kohoutek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato práce věnovaná ocenění společnosti ČEZ a.s. a stanovení její tržní hodnoty k 31.12.2020. Diplomová práce rozdělená na sedm častí. Úvod a první kapitola práce obsahuje základní informace o předmětu oceňovaní, účelu oceňování a datum ocenění. Druhá a třetí část práce obsahují strategickou analýzu a finanční analýzu společnosti, jejíchž výsledky jsou nutné pro plánování budoucího vývoje společnosti. Další část je prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu společnosti pro budoucnost. Šestá část obsahuje ocenění společnosti metodou DCF Entity a metodou tržního porovnání. Sedmá část představuje souhrn výsledků ocenění.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses