Fundamentální analýza měnového kurzu CZK/EUR - Muřická, Eliška; Šíma, Ondřej; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce na téma Fundamentální analýza měnového kurzu CZK/EUR je ověření platnosti základních teorií popisujících vývoj měnového kurzu. Práce se zabývá teorií parity kupní síly, nekrytou úrokovou paritou a platebně bilančním přístupem ke kurzu. Teoretická část práce se nejdříve věnuje měnové a především kurzové politice v České republice od roku 1993 až do roku 2021. Dále popisuje teoretické základy výše uvedených teorií. Praktická část práce je věnována empirickému ověření determinantů měnového kurzu CZK/EUR. Práce neprokázala schopnost vysvětlení sledovaných teorií.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses