Lektorský kurz finančních derivátů - Kolda, Tomáš; Málek, Jiří, 1953-; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření vzdělávacího projektu, konkrétně kurzu finančních derivátů. Hlavním cílem práce je vymyšlení a zabezpečení kurzu, který by mohl být realizován v praxi. Vedlejším cílem práce je vysvětlit problematiku finančních derivátů, která je obsahovou náplní kurzu, tyto znalosti pak využít a ocenit vybranou exotickou opci pomocí Monte Carlo simulace. V práci je představen koncept celoživotního vzdělávání a učení, jsou uvedeny specifika a bariéry vzdělávání dospělých. Úroveň vzdělávání dospělých v České republice je srovnána s ostatními státy Evropské unie. Ke konci práce je vyřešena případová studie, na jejíž základě jsou účastníci kurzu hodnoceni. V rámci této studie je oceněna multi bariérová opce v investičním certifikátu. Jsou uvedeny důvody, proč se vypočtená cena může lišit od ceny kótované.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses