Dražba jako příležitost pro investora - Vološyn, Rostyslav; Vacek, Vladislav; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá dražbou, jakožto příležitostí pro investora. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zabývá vymezením pojmu dražba nejdříve z ekonomického hlediska a následně z právního hlediska podle legislativy České republiky. Dále se zabývá dělením jednotlivých druhů dražeb, vyjmenováním používaných strategií, podmínkami nutnými pro účast a samotným popisem průběhu veřejné dražby s cílem informovat potenciálního investora o důležitých náležitostech při využití této formy prodeje aktiva. V praktické části je analyzován trh veřejných dražeb s následným výpočtem průměrné výnosnosti. Dále se pokračuje praktickým příkladem dražby, s jeho následným zhodnocením. Práce je zakončena porovnáním výnosu s jinými způsoby nabytí aktiva.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses