Proces vydání dluhopisů z pohledu auditora - Kůla, Břetislav; Vácha, Petr; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce popisuje proces vydání dluhopisů z pohledu auditora. Hlavním cílem bylo poskytnout základní dokument představující proces emise dluhopisů pro auditory bez předchozí zkušenosti. V práci je popsán prospekt a jeho náležitosti a regulatorní orgány. Dále jsou blíže představeni hlavní účastníci emise a je zkráceně přiblížena emise jako taková. Závěrečná část diplomové práce se věnuje samotné práci auditora. Jsou uvedeny plánovací postupy, mezi které patří přijetí zakázky, smlouva, struktura týmu a jsou představena základní pravidla pro comfort letter a to SAS 72 a ICMA. Dále jsou popsány obvyklé postupy prováděné auditory – kroužkování, vyhodnocování následných změn a případně další možné prováděné postupy umožňující poskytnout vyjádření k dalším finančním informacím nad rámec auditovaných účetních závěrek. Na závěr jsou popsány comfort letter, zpráva o věcných zjištěních dohodnutých postupů a písemné prohlášení vedení emitenta, jenž obvykle slouží manažerů emise k seznámením se s výsledky zakázky.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses