Komparativní analýza využití a funkčnosti regionálních inovačních systémů v Plzeňském a Jihomoravském kraji - Chaloupková, Aneta (2022)
Inovace jsou považovány za nástroj pro dosahování ekonomického růstu a konkurenceschopnosti regionů. Aplikací tohoto poznatku do praxe se zabývá koncept regionálních inovačních systémů. Teoretická část práce je zaměřena na literární rešerši vývoje a fungování RIS. V rámci praktické části jsou pak analyzovány regionální inovační systémy v Plzeňském a Jihomoravském kraji se zaměřením na zastoupení aktérů inovačních subsystémů a na jejich vzájemnou provázanost.