Komparativní analýza využití a funkčnosti regionálních inovačních systémů v Plzeňském a Jihomoravském kraji - Chaloupková, Aneta; Pělucha, Martin, 1980-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Inovace jsou považovány za nástroj pro dosahování ekonomického růstu a konkurenceschopnosti regionů. Aplikací tohoto poznatku do praxe se zabývá koncept regionálních inovačních systémů. Teoretická část práce je zaměřena na literární rešerši vývoje a fungování RIS. V rámci praktické části jsou pak analyzovány regionální inovační systémy v Plzeňském a Jihomoravském kraji se zaměřením na zastoupení aktérů inovačních subsystémů a na jejich vzájemnou provázanost.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses