Bezhotovostní ekonomika - Nguyenová, Thi Diem; Hládek, Tomáš; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce na téma „Bezhotovostní ekonomika“ je zvýšit povědomost o této tématice a shrnout podstatné informace pro člověka, co se nepohybuje v oblasti financí a tím zvýšit jeho finanční gramotnost. První kapitoly jsou především o teoretickém základu, který by případný čtenář této bakalářské práce měl znát. Poslední kapitola je zaměřena na obdobu SWOT analýzu Bezhotovostní ekonomiky. Kapitola je doprovázená kvantitativními daty získanými z dotazníku, který jsem vypracovala a rozeslala široké veřejnosti k vyplnění. Taktéž zahrnuji zpracována kvalitativní data získána z hloubkových rozhovorů. V poslední kapitole jsou ve zkratce popsány současné situace v zemích, které jsou nakloněny k zavedení bezhotovostní ekonomiky.
Vedoucí práce: Tomáš Hládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses