Analýza reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu konkrétní organizace v odvětví maloobchodu - Řezníčková, Alžběta; Petera, Petr, 1976-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce je zaměřena na udržitelný rozvoj a na jeho externí reportování. Hlavním cílem práce je analýza, zhodnocení a návrh optimalizačních řešení reportingu o udržitelnosti na příkladu konkrétní organizace v odvětví maloobchodu. Práce je rozčleněna na část teoretickou a praktickou. V teoretické části bude uvedena definice udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti, její vývoj, jednotlivé oblasti, definice stakeholderů, argumenty pro a proti přijetí CSR a informace o reportování. V praktické části dojde k naplnění hlavního cíle diplomové práce. Ke zhodnocení a návrhu optimalizačních řešení reportingu v konkrétní organizaci dojde na základě provedené analýzy výkazů vybraných podniků a na základě rozhovoru s manažerem společenské odpovědnosti v konkrétním podniku.
Vedoucí práce: Petr Petera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses