Podnikové kombinace pod společným ovládáním - Vedral, Vladimír (2022)
Tato diplomová práce pojednává o problematice vykazování podnikových kombinací pod společným ovládáním. Cílem práce je analýza úpravy těchto transakcí českou legislativou, IFRS a zhodnocení návrhů IASB ve vydaném diskusním materiálu na toto téma včetně jejich následného srovnání. Rozbor jednotlivých úprav a jejich odlišného vlivu na účetní závěrky jsou následně v rámci jednotlivých kapitol ukázány na praktických příkladech. Výsledkem práce je porovnání a zhodnocení vhodnosti zachycení podnikových kombinací pod společným ovládáním za použití české legislativy a IFRS včetně návrhů IASB.