Podnikové kombinace pod společným ovládáním - Vedral, Vladimír; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce pojednává o problematice vykazování podnikových kombinací pod společným ovládáním. Cílem práce je analýza úpravy těchto transakcí českou legislativou, IFRS a zhodnocení návrhů IASB ve vydaném diskusním materiálu na toto téma včetně jejich následného srovnání. Rozbor jednotlivých úprav a jejich odlišného vlivu na účetní závěrky jsou následně v rámci jednotlivých kapitol ukázány na praktických příkladech. Výsledkem práce je porovnání a zhodnocení vhodnosti zachycení podnikových kombinací pod společným ovládáním za použití české legislativy a IFRS včetně návrhů IASB.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses