Finančná a strategická analýza vrátane finančného plánu spoločnosti FAnn Retail, a. s. - Fančovičová, Dominika (2022)
Diplomová práca spracováva finančnú a strategickú analýzu vrátane finančného plánu spoločnosti FAnn Retail, a. s. Cieľom práce je zhodnotiť finančnú situáciu a zdravie spoločnosti v porovnaní s konkurenčnými spoločnosťami. Práca je rozdelená na dve časti, metodickú a praktickú časť. V metodickej časti diplomovej práce vo finančnej analýze sú vymedzené zdroje informácií pre analýzu, jednotliví užívatelia analýzy a podrobné metódy používaných ukazovateľov. Pokračuje vymedzenie predmetu a nástrojov strategickej analýzy a taktiež vymedzenie finančného plánu. V praktickej časti diplomovej práce sú aplikované poznatky z metodickej časti na spoločnosť FAnn Retail, a. s. Výsledky finančnej analýzy sú vyhodnotené a porovnané s hlavnými konkurenčnými spoločnosťami Sephora s. r. o. a DIVA Center s. r. o.. Situácia spoločnosti FAnn Retail, a. s. je ďalej skúmaná prostredníctvom PEST analýzy, Porterovho modelu 5 síl a SWOT analýzou. Na záver diplomovej práce je spracovaný aj stručný finančný plán na obdobie dvoch rokov.