Analýza daňové kriminality v České republice se zaměřením na Středočeský a Liberecký kraj v období 2010-2020 - Kilián, Lukáš; Zeman, Martin; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vývoj daňové kriminality v České republice v letech 2010 až 2020. V teoretické části jsou vysvětleny základní teoretická východiska, jež jsou potřebná k pochopení zkoumané kriminality. Vychází se zde z právních a ekonomicko-sociologických pramenů, především o významný článek Garyho S. Beckera. V praktické části jsou popsány nástroje používané v boji proti daňové kriminalitě v České republice, přičemž je zde větší zaměření na elektronickou evidenci tržeb. Dále je provedena analýza daňové kriminality se zaměřením na změny vývoje po zavedení zmíněných nástrojů. Na základě provedené analýzy jsou v závěru práce uvedeny vlastní návrhy na elektronickou evidenci tržeb a návrhy, které by mohli pomoci k efektivnějšímu boji s daňovou kriminalitou.
Vedoucí práce: Martin Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses