Praní špinavých peněz v bankovním sektoru - Murugova, Irina; Musílek, Petr, 1965-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou praní špinavých peněz, jako jednou z nejzávažnějších nelegálních činností existujících v bankovním sektoru. První část práce se zaměřuje na teoretické vysvětlení pojmů, metod, trendů a následků praní peněz ve světové ekonomice. Ve druhé kapitole je vysvětlena podstata celosvětově využívaného pojmu anti-money laundering a uvádí se některé důležité organizace zabývající se daným problémem. Je také představeno riziko compliance a úloha odpovídajícího oddělení bank. Třetí část je věnována analýze a komparaci efektivnosti zavedených opatření proti legalizaci výnosů z trestné činností ve dvou vybraných státech – České republice a Švýcarsku.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses