Finanční analýza a zhodnocení efektivnosti projektů České spořitelny, a.s. - Němčanský, Vojtěch; Šmídová, Radana, 1977-; Součková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Jako předmět této diplomové práce jsem zvolil dva hlavní směry. Jedním je finanční analýza a druhým je vyhodnocení ekonomické efektivnosti dvou investičních projektů. Subjektem, kterého jsem podrobil této analýze, se stala banka, Česká spořitelna, a.s. V rámci finanční analýzy zkoumám roky 2017-2020 a v rámci investičního rozhodování i s rokem výstavby roky 2016-2022, kdy finanční analýza zkoumá období, kdy dochází k realizaci daného investičního projektu. Cílem mé práce je: Zhodnotit rozhodnutí o realizaci hlavního investičního projektu výpočtem ekonomické efektivnosti se zahrnutím rizika a zjištění finanční situace banky během životnosti projektu upravenou finanční analýzou a zjistit angažovanost controllingu v České spořitelně do těchto dvou oblastí. Hlavním zdrojem informací jsou výroční zprávy banky a interní dokumenty. Má diplomová práce je tvořena dvěma hlavními částmi: teoretickou a praktickou. Teoretická část v sobě však skrývá klasickou metodickou část, která je doplněna o praktické dodatky, postřehy i vlastní vyhodnocení. V teoretické části řeším současnou situaci v bankovnictví, jeho specifika či porovnání s klasickými výrobními podniky, finanční analýzu (úvod do finanční analýzy, analýza absolutních i poměrových ukazatelů), investiční rozhodování a controlling. V praktické části aplikuji metody, jež jsou popsány v teoretické části, kdy nejdříve dělám analýzu horizontální i vertikální, na které následně navazuje analýza poměrových ukazatelů. V rámci finanční analýzy se snažím o co nejpřesnější interpretaci výsledků na základě současné měnové a ekonomické situace. V investičním rozhodování řeším vyhodnocení investičních projektů na bází ekonomické efektivnosti.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses