Využitie sociálnych sietí pre Competitive Intelligence v oblasti fitness centier - Gross, Nicole (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je využiť proces Competitive Intelligence prostredníctvom zberu a analýzy informácií na sociálnych sieťach v oblasti fitness centier a na základe zistení sprostredkovať návrh ich využitia pre začínajúce či menej prosperujúce podniky v tomto odvetví. V úvode práce je opísaná analýza súčasného stavu. Táto práca poskytuje prehľad o podobných publikáciách, ktoré sú následne opísané a porovnané. Teoretická časť tejto práce je venovaná oblasti Competitive Intelligence, sociálnych sietí a definovaniu pojmu fitness. Takisto je vyobrazená súčasná situácia fitness vo svete, ale aj v Českej Republike a sú identifikované prichádzajúce trendy. Praktická časť diplomovej práce využíva jednotlivé kroky procesu Competitive Inteligence pre identifikáciu a lepšie spoznanie konkurencie. Informácie získané z webových stránok a sociálnych sietí sú analyzované pomocou nástroja pre konkurenčnú analýzu Socialty.io. Práca je zameraná na profilové a obsahové metriky. V poslednej časti je identifikovaný návrh využitia sociálnych sietí v oblasti fitness centier.