Využitie sociálnych sietí pre Competitive Intelligence v oblasti fitness centier - Gross, Nicole; Molnár, Zdeněk, 1939-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je využiť proces Competitive Intelligence prostredníctvom zberu a analýzy informácií na sociálnych sieťach v oblasti fitness centier a na základe zistení sprostredkovať návrh ich využitia pre začínajúce či menej prosperujúce podniky v tomto odvetví. V úvode práce je opísaná analýza súčasného stavu. Táto práca poskytuje prehľad o podobných publikáciách, ktoré sú následne opísané a porovnané. Teoretická časť tejto práce je venovaná oblasti Competitive Intelligence, sociálnych sietí a definovaniu pojmu fitness. Takisto je vyobrazená súčasná situácia fitness vo svete, ale aj v Českej Republike a sú identifikované prichádzajúce trendy. Praktická časť diplomovej práce využíva jednotlivé kroky procesu Competitive Inteligence pre identifikáciu a lepšie spoznanie konkurencie. Informácie získané z webových stránok a sociálnych sietí sú analyzované pomocou nástroja pre konkurenčnú analýzu Socialty.io. Práca je zameraná na profilové a obsahové metriky. V poslednej časti je identifikovaný návrh využitia sociálnych sietí v oblasti fitness centier.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses