Podpora XML v prostředí Node.js - Neumann, Martin; Kosek, Jiří, 1975-; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá průzkumem, výběrem a otestováním modulů pro platformu Node.js, které podporují XML technologie. V teoretické části je čtenář obeznámen s pojmy spojené právě s XML technologiemi a jejich důležitostí v informačních technologiích. Praktická část představí specifické testy, společně s jejich výsledky a porovnáním se standardy XML. Jsou popsány výsledky testů a jejich vyhodnocení. Testy jsou rozděleny podle typů testovaných knihoven. Hlavní druhy testů jsou pro parser testy časové náročnosti, paměťové náročnosti a shody s XML standardy. U konvertorů to jsou testy časové a paměťové náročnosti, validity a konečné velikosti vytvořených souborů. Porovnání pro XSD validaci pouze test objevení a vypsání chyb. Testy XSLT transformace jsou na podporované verze a čas potřebný na transformaci. V poslední kapitole jsou ukázány použité skripty. Ty jsou zde okomentovány, aby byla blíže pospána jejich funkcionalita. Veškeré použité soubory pro testovaní jsou přiloženy v příloze, z důvodu potenciální nedostupnosti. V závěru je shrnutí celkové podpory XML na platformě Node.js a jsou zde uvedena doporučení, které moduly použít, pokud je potřeba tuto platformu použít pro práci s XML dokumenty.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses