Návrh a implementace mobilní aplikace EasyPacking - Zeman, Tomáš (2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací mobilní aplikace pro operační systém Android. Aplikace slouží ke tvorbě a využívání cestovních seznamů. Cílem práce je vytvoření aplikace, která nabízí obvyklou funkčnost aplikací toho typu, ale zároveň jde hlavně o implementaci dosud konkurencí neposkytované funkčnosti. První část práce se věnuje analýze konkurenčních aplikací, které jsou hodnoceny pomocí multikriteriální analýzy. Pomocí nasbíraných informací byly vytvořeny implementační požadavky na novou aplikaci. Druhá část se věnuje detailnímu popisu funkčních a nefunkčních požadavků, volbě a návrhu databáze, modelu případů užití a aplikačnímu schématu propojení obrazovek aplikace. Třetí část práce popisuje implementaci vymezené funkčnosti. Představeny byly stěžejní části kódu a technologie potřebné k dosažení cíle. Čtvrtá část je zaměřena na testování nově vzniklé aplikace. Nejprve bylo zkoumáno, zda se podařilo dosáhnout implementace veškeré vymezené funkčnosti. Následně byla aplikace podrobena stejné multikriteriální analýze jako konkurenční řešení. Poslední fází testování bylo poskytnutí aplikace vybraným uživatelům, kteří zhodnotili její funkčnost a sdělili zpětnou vazbu ohledně námětů na zlepšení. Stěžejní součástí bakalářské práce jsou zdrojové kódy aplikace EasyPacking, která byla dle návrhu vytvořena a práce o ní pojednává.