Účetní aspekty hospodaření Integrovaného centra sociálních služeb Odlochovice - Říhová, Adéla; Poutník, Lukáš; Halík, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Obsahem této práce jsou účetní aspekty hospodaření příspěvkových organizací zobrazených na konkrétním příkladu Integrovaného centra sociálních služeb Odlochovice. Práce se zabývá účetními problematikami, které jsou pro český veřejný sektor a příspěvkové organizace typické. Vymezuje základní právní rámec, sociální služby, možnosti zřízení organizací a zdroje financování se zmíněním peněžních fondů, které jsou organizace povinny tvořit. Přibližuje účetní hlediska, princip zjednodušeného účetnictví a rozpočtování příspěvkových organizací. V praktické částí jsou specifika analyzována v rámci účetních výkazů za vymezené období od roku 2016 do roku 2020.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses