Analýza dotazníkového šetření uživatelů psychedelik - Groman, Jakub; Šulc, Zdeněk; Pecáková, Iva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dotazníku Národního ústavu duševního zdraví se zaměřením na uživatele psychedelických drog, kteří dodržují zásady minimalizace rizik užívání (harm reduction). Práce se snaží kvantifikovat, o kolik méně časté je negativní hodnocení náročných psychedelických zkušeností pro tyto uživatele, stejně jako zjistit, o kolik více na- stávají pozitivní dopady u této skupiny. Práce si rovněž klade za cíl zjistit, zda-li má věk uživatelů vliv na zkušenosti, režimy užívání a názory na psychedelika. Kromě popisu použitých statistických metod, práce rovněž obsahuje zasazení zjištění do kontextu moderní psychiatrie.
Vedoucí práce: Zdeněk Šulc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses