Strategická analýza společnosti Rituals Cosmetics - Vlasova, Anna; Heřman, Jan; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je studie situace na trhu výrobků pro koupelnu a sprchu v České republice, identifikace rizik a vyhlídek pro společnost Rituals Cosmetics (Amerigo s.r.o.) a posouzení vnitřních zdrojů a schopností firmy. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou popsané základní pojmy, postup jejich používání. Praktická část je soustředěná na aplikaci nástrojů popsaných v teoretické části této bakalářské práce. Analytické nástroje, které byly použity v práci jsou: PESTEL, charakteristika odvětví, analýza konkurence podle Portera, analýza vnitřních zdrojů a schopností firmy, VRIO, SWOT. Následuje závěr práce, kde jsou shrnuty klíčové body, ovlivňující existenci a konkurenceschopnost společnosti. Na jejich bázi jsou navržena doporučení pro budoucí rozvoj.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses