Strategická analýza - Kříž, Filip; Krause, Josef, 1978-; Sikora, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je formulovat doporučení pro společnost Mars Czech s. r.o. na základě vypracované strategické analýzy podniku. Práce se skládá ze dvou hlavních částí – teoretická a praktická část. Teoretická část se zaměřuje na podrobné popsání veškerých metod analyzování, které budou poté stěžejní pro tvorbu části praktické. Praktickou částí je tedy aplikování popsaných metod na konkrétní podnik, v případě této práce na společnost Mars Czech s.r.o. Samotnou strategickou analýzu tvoří dvě klíčové části. První částí je analýza vnějšího okolí, která zahrnuje analýzy: PESTEL, Charakteristika odvětví, Mapa konkurenčních sil, Analýza konkurence a Porterův model pěti sil. Druhou část tvoří analýza vnitřních zdrojů a schopností firmy. Ta se skládá z VRIO analýzy, Finanční analýzy, Hodnototvorného řetězce a Portfolio analýzy. Ke konci práce je provedena analýza rizik a SWOT analýza, které shrnou veškeré poznatky z předchozích analýz. Po provedení všech analýz jsou na závěr práce vypracována doporučení, která mají firmě dopomoct k úspěšnému budoucímu fungování.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses