Zaměstnanost studentů bakalářského studia na pozicích s ekonomickým zaměřením - Fesslová, Nathalia; Legnerová, Kateřina, 1965-; Nguyenová, Hai Ly; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá zaměstnaností studentů bakalářského studia na pozicích s ekonomickým zaměřením. Cílem bylo navrhnout kroky pro zvýšení jejich zaměstnanosti. Primární data byla získána kvantitativní metodou ve formě online dotazníku, na který odpovídali studenti prezenčního bakalářského studia Vysoké školy ekonomické v Praze. Mezi zkoumané skutečnosti patřil vliv motivátorů na zaměstnanost respondentů. Bylo například zjištěno, že finanční výdělek je nejčastějším motivátorem a je důležitý pro studenty nehledě na to, jestli mají nebo nemají podporu mimo vlastní výdělek. Zároveň je ale pro studenty důležitá také perspektiva jejich budoucnosti v rámci osobní i profesního rozvoje. Faktory zmiňované nezaměstnanými respondenty se často lišily od těch, které uváděli pracující studenti. Hlavním společným rozpoznaným faktorem se staly zkušenosti, a to v pozitivním i negativním smyslu. Je tedy zřejmé, že s obtížnostmi při vstupu na trh práce lze pracovat, a dokonce je i přetvořit v konkurenční výhodu.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses