Strategická analýza společnosti Roche s.r.o. - Cimala, Marek (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce je stanovit a formulovat doporučení pro společnost Roche s.r.o. Doporučení je stanoveno na základě strategické analýzy. Bakalářská práce je členěna do dvou částí, kterými jsou teoretická a praktická část. Teoretická část vysvětluje použité dílčí analýzy v rámci praktické části. Praktická část následně aplikuje metody z teoretické části na aktuální situaci zmíněné společnosti. Strategická analýza je složena ze dvou větších uskupení, kterými jsou analýza okolí a analýza vnitřních zdrojů a schopností společnosti. Analýza okolí je dále tvořena PESTEL analýzou, základní charakteristikou odvětví, analýzou konkurence, mapou konkurenčních skupin, Porterovým modelem a analýzou zájmových skupin. Analýza vnitřních zdrojů a schopností je tvořena analýzou zdrojů, finanční analýzou a analýzou portfolia. Práce je dále shrnuta prostřednictvím SWOT analýzy a analýzy rizik. V samotném závěru jsou formulována výsledná doporučení pro společnost.