Strategická analýza podniku TEEKANNE s.r.o. - Bouška, Ludvík; Štamfestová, Petra, 1984-; Syrová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je na základě výsledků získaných prostřednictvím strategické analýzy navrhnout vhodnou strategii pro působení podniku Teekanne, s.r.o. na českém trhu s čajem. V teoretické části jsou nejprve představeny základní pojmy a strategické nástroje a ty jsou následně využity v rámci praktické části k samotnému vyhotovení strategické analýzy vybraného podniku. Konkrétně se jedná o PESTLE analýzu, analýzu odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu, finanční analýzu, analýzu hodnototvorného řetězce a portfolio analýzu. Ve SWOT analýze jsou poté shrnuty nejvýznamnější příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky podniku, které byly v rámci všech zmíněných analýz identifikovány, a sledovány vztahy mezi těmito faktory. Na úplný závěr jsou představena doporučení pro zlepšení strategického řízení společnosti.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses