Účetnictví a daňové přiznání individuálního podnikatele v České republice a ve Slovenské republice - Kubačková, Lujza (2022)
Bakalářská práce se věnuje účetním a daňovým záležitostem individuálního podnikatele v České republice a ve Slovenské republice. Úvodní část definuje individuálního podnikatele a jmenuje způsoby evidence jeho hospodářské činnosti v obou zemích. Podstatná část práce se zabývá zdaněním příjmů fyzických osob, konstrukcí daně i možnostmi snížení daňové povinnosti. V závěre práce je teorie aplikována na modelovém příkladu, který je zaměřen na výpočet daňové povinnosti a porovnání výhodnosti v obou zemích.