Účetnictví a daňové přiznání individuálního podnikatele v České republice a ve Slovenské republice - Kubačková, Lujza; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se věnuje účetním a daňovým záležitostem individuálního podnikatele v České republice a ve Slovenské republice. Úvodní část definuje individuálního podnikatele a jmenuje způsoby evidence jeho hospodářské činnosti v obou zemích. Podstatná část práce se zabývá zdaněním příjmů fyzických osob, konstrukcí daně i možnostmi snížení daňové povinnosti. V závěre práce je teorie aplikována na modelovém příkladu, který je zaměřen na výpočet daňové povinnosti a porovnání výhodnosti v obou zemích.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses