Účetní zobrazení crowdfundingu ve vybrané neziskové organizaci - Häuslerová, Denisa; Jošt, Marek; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na crowdfunding v nestátních neziskových organizacích, a jak se celý proces crowdfundingové kampaně promítne v účetnictví. Teoretická část se zabývá nestátními neziskovými organizacemi, jejich charakteristikou a jakým způsobem jsou financovány. Mimo jiné je v práci blíže specifikován spolek, jako jedna z právních forem. Dále je vymezen pojem crowdfunding a jeho modely včetně výhod a nevýhod. V praktické části je nejprve představen spolek Veřejný sál Hraničář a crowdfundingová kampaň na Digitalizaci kina. Následuje samotná kampaň a její promítnutí do účetnictví: náklady před zahájením kampaně, činnosti týkající se ukončení crowdfundingové kampaně a závěrečné zaúčtování záloh na dlouhodobý majetek včetně jeho zařazení.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses