Aplikace metod Lean Six Sigma na proces projektového řízení ve veřejném sektoru - Bednář, Jakub (2022)
Práce se věnuje problematice zavádění metodiky lean Six sigma na projektové řízení ve veřejném sektoru. Popisuje rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem a rozdíly v používaných nástrojích a současné přístupy. Z teoretické části vyplývají 2 otázky, na které se snaží odpovědět praktická část práce: vhodnost nahrazení modelu VSM ve veřejném sektoru modelem VA/NVA Analysis, a možnosti zavedení Kaizenu do veřejného sektoru. Práce na tyto dotazy odpovídá v rámci zpracovaného DMAIC cyklu na zlepšení projektového řízení ve společnosti. Z práce vyplývá že VA/NVA je vhodným doplňkem, nikoliv však náhradou za VSM model. Druhým výsledkem je možnost využití tabulky Kaizen Event Table pro společnosti, které nemohou zavést filozofii Kaizen. V praktické části je vypracován model pro analýzu procesu na základě získaných informací o vyjednávací síle modelů.