Aplikace metod Lean Six Sigma na proces projektového řízení ve veřejném sektoru - Bednář, Jakub; Svobodová, Hana, 1961-; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce se věnuje problematice zavádění metodiky lean Six sigma na projektové řízení ve veřejném sektoru. Popisuje rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem a rozdíly v používaných nástrojích a současné přístupy. Z teoretické části vyplývají 2 otázky, na které se snaží odpovědět praktická část práce: vhodnost nahrazení modelu VSM ve veřejném sektoru modelem VA/NVA Analysis, a možnosti zavedení Kaizenu do veřejného sektoru. Práce na tyto dotazy odpovídá v rámci zpracovaného DMAIC cyklu na zlepšení projektového řízení ve společnosti. Z práce vyplývá že VA/NVA je vhodným doplňkem, nikoliv však náhradou za VSM model. Druhým výsledkem je možnost využití tabulky Kaizen Event Table pro společnosti, které nemohou zavést filozofii Kaizen. V praktické části je vypracován model pro analýzu procesu na základě získaných informací o vyjednávací síle modelů.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses