Strategická analýza společnosti Spojené kartáčovny a.s. (SPOKAR) - Smetanová, Kateřina; Boukal, Petr, 1962-2022; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Spojené kartáčovny a.s. (SPOKAR). Hlavním cílem této práce je zhodnocení dosavadní pozice firmy na trhu, a to včetně zhodnocení vhodnosti stávající strategie udržitelnosti u nových produktů. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část vysvětluje základní východiska strategického řízení a strategické analýzy. Dále rozpracovává s ohledem na cíl práce její vybrané metody, kterými je PESTEL analýza, mapa konkurenčních skupin, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio analýza. Praktická část nejprve představuje společnost SPOKAR, dále aplikuje popsané metody na vybraný podnik a odvětví, ve kterém podnik působí. Na základě provedených analýz práce závěrem nabídne SWOT analýzu a formulovaná doporučení pro další směřování společnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses