Strategická analýza společnosti Stavebniny DEK, a.s. - Klímková, Dorota; Boukal, Petr, 1962-2022; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit okolí společnosti Stavebniny DEK, a.s. a odhalit její příležitosti a hrozby s důrazem na současné změny v ekonomice a zvyšující se ceny vstupů. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části jsou popsány jednotlivé metody strategické analýzy, které byly aplikovány v praktické části a jejich postupy. Vzhledem k cíli práce je v praktické části kladen větší důraz na externí analýzu, jejíž součástí je analýza PESTLE, analýza odvětví a Porterův model 5sil. Externí analýza je doplněna některými metodami interní analýzy, konktrétně se jedná o klasifikaci zdrojů společnosti, VRIO analýzu a finanční analýzu, která je provedena pomocí analýzy poměrových ukazatelů. Nejdůležitější poznatky z předchozích analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze, ze které vycházejí strategická doporučení pro vrcholný management podniku.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses