Studium technických oborů ze strany žen - Ondroušková, Vendula (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku studia technických oborů z pohledu žen. Definuje pojem technické obory a gender a zaměřuje se na sociologické a fyziologické rozdíly mezi ženami a muži. Teoretická část se také zaměřuje na vnější a vnitřní bariéry bránící ženám studovat techniku a pokračovat ve stejném odvětví na trhu práce a v neposlední řadě poskytuje objektivní souhrn pozitiv i negativ ohledně vstupu žen do techniky. Praktická část si klade za cíl zajistit odpovědi na výzkumné otázky prostřednictvím kvalitativního výzkumu a zajistit tím pochopení, jak studentky vnímají studium technických oborů a co vnímají jako největší problém při volbě studia techniky.