Studium technických oborů ze strany žen - Ondroušková, Vendula; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku studia technických oborů z pohledu žen. Definuje pojem technické obory a gender a zaměřuje se na sociologické a fyziologické rozdíly mezi ženami a muži. Teoretická část se také zaměřuje na vnější a vnitřní bariéry bránící ženám studovat techniku a pokračovat ve stejném odvětví na trhu práce a v neposlední řadě poskytuje objektivní souhrn pozitiv i negativ ohledně vstupu žen do techniky. Praktická část si klade za cíl zajistit odpovědi na výzkumné otázky prostřednictvím kvalitativního výzkumu a zajistit tím pochopení, jak studentky vnímají studium technických oborů a co vnímají jako největší problém při volbě studia techniky.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses