Šírenie a vplyv fake news v čase pandémie COVID-19 - Špotáková, Veronika; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práca sa zameriava na popis problematiky šírenia fake news pomocou sociálnych sietí zameranej na obdobie pandémie koronavírusu. Vysvetľuje, čo sú fake news, ako vznikajú a akým spôsobom sa šíria. V teoretickej časti sa taktiež zameriava na prevenciu užívateľa sociálnych sietí proti fake news a popisu ochranných prostriedkov sociálnych sietí proti šíreniu. Praktická časť je zameraná na zodpovedanie výskumných otázok pomocou kvalitatívnych metód vprostredí vekovo najaktívnejších užívateľov sociálnych sietí z prostredia Českej a Slovenskej republiky. Výsledky práce zisťujú faktory ovplyvňujúce šírenie fake news a silu dôvery užívateľov.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses