Marketingová komunikácia VSG v Košiciach v porovnaní s GHMP - Kovaľová, Viktória (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá marketingovou komunikáciou dvoch galérií, a to Východoslovenskej galérie v Košiciach a Galerie hlavního města Prahy. Dôvodom výberu témy je nízka návštevnosť a nutnosť úpravy komunikácie galérie vzhľadom k pandémii COVID-19. Cieľom práce je navrhnúť úpravy súčasnej marketingovej komunikácie tak, aby budovala spokojnú a vernú návštevnícku základňu. Metódy uplatňované k porovnávaniu inštitúcií sú benchmarking, analýza propagačných materiálov a polo-štruktúrované rozhovory s návštevníkmi. Výstupom kombinácie daných metód budú konkrétne návrhy zlepšení, ktoré môže galéria zaviesť do svojej komunikačnej stratégie. Prínosom výstupu by malo byť zvýšenie návštevnosti galérie v kombinácii s vytvorením pevnej a spokojnej návštevníckej základne.