Osobní vizuální identita a její praktická aplikace v oblasti fitness - Reizenthaler, Daniel (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vytvořit vizuální identitu osobní značky fitness trenéra, která by reflektovala její positioning a odlišila ji od konkurence. Na začátku teoretické části jsou definované pojmy jako je osobní značka a vizuální identita včetně všech jejich součástí. Hned poté navazuje analýza vizuálních identit značek z oblasti fitness, ve které jsou definovány typy fitness služeb a jejich vizuální komunikace, včetně analýzy nejčastěji používaných prvků. K tomu je doplněno stručné srovnání s vizuální komunikací ve sportu. Na závěr je zde popsána metodika pro praktickou část. V praktické části je, pomocí vybrané metodiky, zobrazen proces tvorby vizuální identity. V počátku je provedena analýza, kde je poté připraveno zadání, na základě kterého je vytvořeno několik návrhů. Vybraný návrh je poté rozpracován a implementován na zadané výstupy. Výsledkem je připravená vizuální identita osobní značky fitness trenéra definovaná v grafickém manuálu. Zároveň může celý proces a analýza sloužit jako návod a inspirace pro designéry tvořící ve stejném odvětví.