Připravenost středoškolských učitelů na vzdělávání jedinců s autismem - Kadlecová, Barbora; Vacínová, Tereza; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou autismu a sleduje jeho projevy ve vazbě na středoškolské vzdělávání. Nejprve vymezuje pojem poruchy autistického spektra, jejich charakteristiku a nejčastější projevy. Následně se zabývá problematikou vzdělávání a rozvoje žáků s touto poruchou a přibližuje instituce, které poskytují poradenství v této oblasti. Rozebírá také možnosti inkluze s rozborem výhod a nevýhod. Praktická část se soustředí na vybrané střední školy a jejich zkušenosti s žáky s poruchou autistického spektra. Cílem práce je pomocí rozhovorů se středoškolskými učiteli ukázat na nedostatečnou informovanost a znalost práce s žáky s touto poruchou. Sekundárním cílem je rozbor výhod a nevýhod inkluze pro žáka, učitele a školní třídu.
Vedoucí práce: Tereza Vacínová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vzdělávání v ekonomických předmětech [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses