Syndrom vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích - Mikešová, Markéta (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření u pedagogů na obchodních akademiích. Zahrnuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje hlavní pojmy: pedagogická profese, syndrom vyhoření, příčiny a fáze syndromu vyhoření, diagnostika a duševní hygiena. Praktická část prezentuje výzkum zabývající se pedagogy na obchodní akademii. Autorka hledá odpověď na otázku, co je nejvíce vysiluje na práci pedagoga a jak se snaží předcházet vzniku syndromu vyhoření. Základní metodou při provádění výzkumu byla metoda rozhovoru.